torstai 23. lokakuuta 2014

Syksyistä joulumieltä etsimässä?

Ilmassa tuoksuu syksy ja halloween. En pidä siitä. Aion hypätä koko kurpitsapäivän ohi suoraan jouluun. Kylmän viiman jäädyttäessä nenäkarvat, meillä sulatellaan piparitaikinaa.

Joulumme on lähes joka vuosi vietetty perin epäsopuisissa merkeissä. Taistelu alkaa jo tammikuussa. Missä vietämme seuraavan joulun? Molemmat haluavat eri paikkoihin ja useimmiten vielä eri päivinä.
Juhannuksen korvilla väännämme yleensä joulukinkusta. (Yhtä usein kun ostan juhannuskinkun, puolisoni assosioi sen joulukinkkuun) Mieheni mielestä jokavuotinen 10kg kinkku on aivan liikaa. Silti se on syöty jo tapaninpäivänä. Minä ostan joka vuosi joulun jälkeen pakkaseen salaa toisen kinkun uudeksi vuodeksi.
Elokuussa taistelemme joulukuusesta. Senkin joudun yleensä tuomaan kotiimme vippaskonstein. Olen ilmeisesti mennyt naimisiin joulunvihaajan kanssa. Nyt, pimeänä lokakuuna yritän valaista kotiamme jouluvaloilla ja tämä Nasse-setä haluaa riistää nekin. Olen raivoissani. Onnekseni vietän päivät perjantaihin asti kaksin Koison kanssa kotona. Aion käyttää koko ajan shoppaillen nettikaupoista erivärisiä tonttulakkeja, jouluverhoja ja joululakanoita. Olenhan sentään antanut tavoistani poiketen periksi aatonviettopaikan joten ansaitsen aivan varmasti Petteripunakuono pussilakanat.

Kaikkein rasittavinta koko vuoden kestävässä maneerisessa kähinässä on tietenkin se, että lopulta syvällä sisimmissään puolisoni pitää kaikesta mitä laitan. Ja tietenkin pupeltaa sitä kirottua kinkkua kinkkua 24/7 joulunpyhät sekä haluaa tunnelmoida taljan päällä joulukuusen vieressä. Ehkä se on joku miehinen juttu. Jos on kerran sanonut että 10kg sikaa on liikaa, se on sitä hamaan tappiin asti. Vaikka loppuisi kesken.

Onko muilla joulua rakastavilla jouluvastaisia miehiä? Millä konsteilla saatte tahtonne läpi?

Jokatapauksessa, koska nyt on vasta lokakuu, en tohdi liittää tunnelmanluojaksi joulukuvia. Siispä fiilistellään syyskuvilla, olkaa hyvät!3 kommenttia:

 1. Hyvä jos ootte saanu sovittua joulunviettopaikan. Mut mulla ois yks ehdotus; olkaa keskenänne kotona! :) Me oltiin ekan kerran vasta kun Leona oli vauva ja se oli erimukavaa. Sai tehä asiat just niin ku halus ja silloin kun halusi. By the way,lähetin sulle tekstiviestin noin viikko sitten,mut et vastannut. Sulla taitaa olla numero vaihtunut? Kyselin siinä vaan kestovaipoista. Oisko sulla lahjottaa niitä mulle? Ja hei asiasta kolmanteen,haluaisitko tulla ens viikon lopulla kylään,torstaina vaikka? Toni on taas reissus ja mä yksin lasten kans kotona.

  VastaaPoista
 2. Keskenään tuntuu toisaalta niin orvolta. Jotenkin kun ollaan keskenään niin paljon. Se ei tuntuisi joululta. Mä kaivelen vaippavarastoja :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia! <3

  http://ourjourney-tanja.blogspot.fi/

  VastaaPoista