sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Hauskaa alkavaa kestovaippaviikkoa!

        -Kui helvetin taval sitä voi oikke rakasta rätei ja lumpui-
(Koskela, Tuntematon sotilas)

Kestovaippojen käyttö on meillä jatkunut läpi Koisomme vauvavuoden ja jatkuu yhtä nyt taaperoajalla. Olen menettänyt näihin iki-ihaniin riepuihin hermoni sadat ja tuhannet kerrat. Esimerkiksi se tunne kun jalassa on housuvaippa jossa on kaksi kiloa kakkaa, se on lähes hulvaton. Kun kestohousuvaipan vetää jalasta, kakkaa on jalkojen mitalta jokapuolella.
Tai silloin kun pyykkivuorta on kattoon asti ja katosta läpi jäävuoren huippuna puskee vaippapyykit. Ei kovin mieltä ylentävää. Välillä tekisi mieli kaivaa kertakäyttöhätävaroista pamppers vaikkei todellista hätää (kuten 5 tunnin automatkaa) olekkaan tiedossa.

Mutta silti. Vaippaakaan en vaihtaisi pois. Miksikö?

Olen jotenkin hieman neurotisoitunut kertakäyttövaipoista. Luin taannoin iltasanomista, että kertakäyttövaipat alentavat miesten siittiöiden määriä aika huomattavankin paljon koska muovin sisällä kulkusten lämpötila nousee liikaa. Meillähän on toki tyttölapsi, muttei liika hengittämätön lämpö voi kenellekkään tehdä hyvää. (Uutiseen pääset tästä)

Yritän kovasti ajatella myös eettisesti tätä kestovaippa-asiaa. Kuinka pienennän hiilijalanjälkeäni vähentämällä vaipparoskisvuorta. Vaikka käyttäisi vain yhden kestovaipan päivässä, se on 365 vaippaa vuodessa kaatopaikalle vähemmän.
Mutta rehellisesti sanottuna, meillä on kestovaippoja koska ne yksinkertaisesti vain ovat oma ihana maailmansa. Toinen toistaan ihanempia kuoseja sekä materiaaleja.


Harvemmin sitä osaa ennen lapsia ajatella, että voisi ihan fiksu työssäkäyvä koulutettu ihminen hurahtaa vaippoihin.
Mutta meitä on muitakin ja olen saanut jopa uusia ystäviä kestovaippailun myötä. Kestovaippoja varten on oma yhdistyksensä ja eri paikkakunnilla yhdistystoimintaa.

Ensiviikolla starttaa kestovaippaviikko. Kuvitelkaa, kestovaipoille on oma viikkonsa! Olen aivan täpinöissäni. Pääkaupunkiseutu täyttyy jos jonkinlaisesta vaippahulinasta ja vaippakirpputorista.
Kannattaa ehdottomasti käydä kurkkaamassa kestovaippaviikon tarjontaa ja pistäytyä käymässä. Ei sitä tiedä vaikka hyppysiin tarttuisi karvainen lehmävaippa ja pamppersit tuntuvat sen jälkeen merkityksettömiltä. Niinkuin itselleni kävi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti