sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Turha valittaa jos ei viitsi edes äänestää

Eduskuntavaalit kolkuttelevat ovella. Tylsä iltapäivälehtiä täyttävä tapahtuma jonka hyöty on puhdas nolla. Mikään ei kuitenkaan muutu. Äänestyspäivänä käydään lähipizzeriassa pizzalla, minnekkään muualle ei voi lähteä koska äänestämään kipittävät köyryselkäiset mummot ruuhkauttavat liikenteen. Herrat tiputtavat äänestyskoppaan kullanhohtoiset lippunsa ja kas, taas korkeimmalla pallilla seisoo kokoomus ja leikkauslistan ensimmäisenä lapsilisät. Sitten itketään ja valitetaan keskustelupalstoilla miten hallitus on surkea, eduskunta täynnä porvareita ja Suomeen syntyminen ei enää ole lottovoitto vaan lähinnä osaketappio.

HERÄTKÄÄ NUKKUVIEN PUOLUE, SEN EI TARVITSE MENNÄ NIIN!

Koska ihmiset tajuavat että jos äänestää eduskuntaan ihmisiä jotka oikeasti ajavat ensisijaisesti perheiden asioita ja puolueita jotka ovat oikeasti saaneet edellisillä vaalikausilla aikaan lapsiperheille hyviä muutoksia, voi jotain muuttua! Eduskunnassa istuu vuodesta toiseen samat naamat. Ministerivalinnoissa piiri pieni pyörii ja samat keltaisen lehdistön vaalivalehtelijatpalstoilta tutut naamat pääsevät kerta toisensa jälkeen eduskuntaan uudestaan. Ei väliä vaikka olisi huijannut vaalirahoissa tai nimittänyt köyhiä apinoiksi, aina pääsee uudestaan 4000e palkoille. MIKSI?

Siksi koska äänestyskopilla käy vuodesta toiseen samat äänestäjät joilla on vakijonaama jota äänestetään. Vaihtuvuus ei ole kovin suurta. Istuvilla kansanedustajilla on lisäksi vuosien edustajuuden ansiosta isot vaalibudjetit ja näin mahdollisuus järjestää valtavia näkyviä kamppanjoita. Siksi ihmisten pitää herätä! VARSINKIN LAPSIPERHEIDEN. Etsikää ehdokas joka ajaa parhaiten teidän perheenne etua, ja lähtekää vaalipäivänä liikkeelle! Hukkasitko äänestyslipunkin? Ei haittaa, henkkarit riittävät.

Jos 2015 vuoden vaalit saisivat aikaan sen että eduskuntaan pääsisi uusia edustajia, ihmisiä joille lapsiperheet ovat sydämmen asia, ihmisiä jotka ovat itsekkin perheellisiä, ei leikkauslistan kärjessä komeilisi välttämättä lapsilisät tai opintotuki. Valtion talous on sotkussa ja joku kärsii aina kun sitä lähdetaan korjaamaan, mutta me lapsiperheiden vanhemmat voimme äänestämällä vaikuttaa siihen, mistä suunnasta leikkaukset tehdään. Miksikö luulen että nimenomaan meidän äänillämme on väliä? Koska tilastollisesti suurituloisemmat ja keskiluokan yläpäässä olevat ihmiset äänestävät. Nuorempi ikäluokka äänestää vähemmän. Joten nyt jos me alle kolmekymppiset kipitämme vaaliuurnille sankoin joukoin edessä on muutos! Tämä on haaste! ÄÄNESTÄKÄÄ!

Etsikää ehdokkaanne vaalikoneesta http://www.vaalikone.fi/eduskunta2015/ ja tehkää jotain tulevaisuuden eteen. Lopetetaan valittaminen eduskuntavaaleihin asti. Jos mikään ei edelleenkään muutu ja samat naamat tuijottavat meitä kympin uutisista, jatketaan valitusta.

Levittäkää äänestämisen tärkeyttä kaveripiirissänne, raahatkaa täysi-ikäiset lapsenne mukaanne äänestämään, täyttäkää facebookseinänne vaalimainoksilla kunnollisista ehdokkaista, jakakaa tätä postausta, tehkää omia postauksia, tehkää mitä vain jotta kansalaiset tajuavat itse valitsevansa päättäjät tähän maahan!

7 kommenttia:

 1. Hyvä Jasmin! Itse äänestän joka vuosi ja teen sen sen vuoksi koska koen sen velvollisuudeksi. Myös se, että naiset ovat saaneet vuosikausia äänestää maassamme on etuoikeus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, äänestäminen on etuoikeus! SItä vain pidetään niin itsestäänselvyytenä että koko homma monella unohtuu. Demokratia on aika hieno asia kuitenkin..

   Poista
  2. Joka vuosi ei nyt onneksi taida olla vaaleja, vaikka siltä se välillä tuntuukin, kun on presidentit, EU:t, eduskunnat ja vielä kuntavaalitkin. Sitten jos vielä äänestää ammattiliittojen vaaleissa tai kylälautakuntaan sopivan naapurin, niin johan siinä alkaa joka vuodelle vaaleja ollakin ;)

   Poista
  3. Niitä on kyllä usein, tuntuu että menettävät merkitystäänkin kun liikaa :/

   Poista
 2. Hyvä teksti. Lisäisin vielä, että vaikka ehdokas lupaisi mitä niin hän ei voi toimia puoluettaan vastaan. Eli kannattaa ottaa selvää mikä on kyseisen ehdokkaan puolueen linja eri asioissa!.. Oikeastaan kannattaisi ensin miettiä minkä puolueen linja sopii itselle parhaiten ja sieltä sitten etsiä sopivin ehdokas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noitakin tapahtuu että äänestetään päätöksistäkin vastaan puoluetta (esim perussuomalaisista äänesti yksi tasa-arvoisen avioliittolain puolesta vaikka puolueen kanta oli vastaan) mutta olet ihan oikeassa että parasta on ensin etsiä puolue! Hyvä pointti :) täytyykin rustata tästä tarkempi postaus vielä

   Poista
 3. Faktahan on se, että jos JOKAINEN kävisi jättämässä protestina tyhjän lapun niin jotain voisi muuttua.
  Sen sijaan äänestäminen on vain samassa karusellissa turhaa näennäisvaikuttamista, jolla saadaan kansa pitämääb turpansa kiinni. Vai luuletteko tosiaan että joku ehdokas voisi asioihin vaikuttaa vaikka haluaisikin?
  Ja yleensä eivät vaivaudu edes istuntoihin, nostavat vaan kovaa liksaa.

  VastaaPoista