tiistai 21. huhtikuuta 2015

Kirppisturhautumista nyppääntyneiden alushousujen seassa

Viimeaikoina olen potenut kirppisturhautumista. En ole kyseisen asian vuoksi kovin montaa kertaa edes vaivautunut paikalle. Paikkakunnallemme avattiin uusi kirpputori jonne vuokrattiin pöytiä kahdeksi viikoksi yhden viikon hinnalla. Paikka oli loppuunmyyty ja aivan täysi. Kun kaksi viikkoa oli kulunut, joka toinen pöytä oli tyhjä ja nekin missä jotain myytiin näytti nuhjuiselta sekä vanhanaikaiselta. Kirpputorin mukava kahvila ja lastenleikkipaikka houkuttelisi käymään mutten kertakaikkiaan jaksa katsella ylihinnoiteltuja nukkaisia pikkuhousuja enkä valitutpalat kirjasarjaa pöydästä toiseen. 

Niimpä paikkakuntamme kirpputorivetonaula vetää kaikki myyjät sekä ostajat. Sen seurauksena tarjonta on surkeasti huonontunut. Kuvittelevatko ihmiset että rikkinäiset lastenvaatteet, loppuunkävellyt kengät ja muotonsa menettäneet ihonväriset rintaliivit menevät kaupaksi vain siksi että kirpputorin maine on hyvä? Kerran näin myynnissä jopa niitä kestopikkuhousunsuojia joista olen aiemmin vauhkonnut kierrätyksen nimissä. Eikä siinä mitään, mutta NE OLIVAT TAHRAISIA! Mikä ihmisiä oikein vaivaa? Eikö kierrätyksellä ole mitään rajaa? 

Toinen raivostuttava seikka on maksimaalisen hyödyn tavoittelu. Ihan tavallisille nukkaisille sekä paljon käytetyille vaatteille laitetaan naurettavia hintoja. En missään tapauksessa suosi merkkivaatteiden ostoa, me ostamme kaikenlaisia kuteita. Mutta ihan oikeasti, jos haluaa vaatteilleen hyvän jälleenmyyntiarvon niin ehkä kannattaa sitten ostaa sitä MiniRodinia tai edes Miikkaria eikä yrittää nyhtää Lindexin haalistuneesta pisunpolttamasta bodysta 8 euroa. 
Dublot. Siinä toinen. Eivätkö ihmiset käsitä että Citymarketissa uusi duplopaketti kustantaa 20 euroa? Silloin ei tarvitse tyrkyttää naarmuisia feikkiduploja samaan hintaan. Minä kyllä ymmärrän että on lama ja kaikkea mutta kai nyt tyhmäkin ymmärtää ettei ylihinnoiteltu kama mene kaupaksi. Seuraus on ainoastaan tavaran seisominen pöydissä sekä ostajien totaaliärsyyntyminen.

Kaikenlisäksi olen itsekkin kyynistynyt tähän touhuun. Hypistelin eräänä iltana kirppiksellä 6e maksavaa Meandin mekkoa joka oli uudenveroisessa kunnossa. Mietin kuumeisesti mitä vikaa siinä on. Luteita? Kosteusvaurioasunto? Koiperhosia? Olisi ollut synti jättää kolttu siihen joten maksoin, laitoin muovipussiin ja kuljetin sen kuin saasteen kotiin 90 asteen pyykkiin pesuohjeita uhmaten. Sen jälkeen pakastin. Älytöntä. Mutta oli aivan pakko sillä tälle ylihinnoittelulle tulee sokeaksi. 

Vastapainoksi avautumiselle muutama ihan hyvä kirppislöytö viimekuukausilta.
Lamppu. Edellinen hajosi joten tilalle löytyi 6 eurolla tämä. rakastan tätä.

Puinen potkuheppa. Raikas vastapaino potkuautoille. 5e

Tämä 6e Miikkari joka kävi raskaan puhdistusoperaatian vain hintansa vuoksi

Maatila otuksineen 3e

Brion  vedettävä puujuna 3.5 

13 kommenttia:

 1. Lamppu on ihana! Minuakin välillä huvittaa tuo kirppistouhu. Parempia ostoksia olen nykyään tehnyt Facebookin kirppisryhmissä. Vaikka pidänkin kirppareilla kiertelystä, aika usein on saanut poistua tyhjin käsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, mä tykkään siitä kans :) Mä asun senverran syrjässä ettei huvita noi facekirpparit, ei oo enää edullista lähteä 15km päästä autolla hakemaan kahden euron vaatetta. Jos asuisin keskustassa niin ehkä sitten :)

   Poista
 2. Ehkä miikkarimekon myyjä oli kuten minä, ja tiesi miikkarin olevan samaa kangasta kuin kaikki muutkin vaatteet ja kuluvan käytössä ja pesussa ihan samalla tavalla, eikä halunnut pistää ostajaa maksamaan nimestä. Itse olisin myynyt saman neljällä. :) Ihania löytöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D niin mäkin sen lopulta järkeilin. Mutta tälle tulee sokeaksi. Kuvittelee että kaikki myydään nykyään ylihintaan niin normaalit hinnat tuntuvat omituisilta ja liian halvoilta mukamas.

   Poista
 3. Oi, tuo lamppu on kaunis! :)

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo puinen potkuheppa, kelpais meillekin :) mä en myöskään ymmärrä ylihinnoittelua kirpputoreilla, enkä edes suostu kalliita ostamaan, kun samalla rahalla kaupasta saa jopa enemmän. Toki vaikka hyväkuntoisesta toppahaalarista voin maksaa parikymppiä tai enemmän, mutta bodeista en. Tahraset pikkuhousunsuojat, huhhuh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ihastuin siihen kans ensinäkemällä :D
   Kauppoihin mäkin oon alkanut siirtymään, samalla hinnalla saa uutta.

   Poista
 5. En mäkään osta koskaan jälleenmyyntiarvo mielessä mut selkeästi moni ostaa ja kuvittelee että jälleenmyyntiarvo säilyy vaikka vaate on likainen tai kulunut. Moni myös kuvittelee että jälleenmyyntiarvo tulee siitä että itse on tykännyt vaatteesta tai että tuotetta ei enää myydä.
  :D Siis mitä ihmettä 65e! Ihan kuin se Gugguun brändi tekisi nuhjaantuneesta kankaasta kultaa. Järkkyä!

  VastaaPoista
 6. Ihana netti tuo teidän pikkumuru ja kivoja löytöjä oot tehnyt :)

  VastaaPoista
 7. Myin itse ehjän ja puhtaan, mutta käytetyn metsolan jumpsuitin 3eurolla.. ostaja kysy että mikä tässä on vikana ku on niin halpa?? Mää olin ihan että öööö.. no ei mikään mutta käytettyhän se on.. aloin sitte kans seuraamaan merkkivaatteiden hintoja ja voi hurja... käytetyistä ja jopa tahraisista/reikäisistä vaatteista pyydetään saman verran tai jopa enemmän ku kaupassa!! Etenkin alennusmyyntien aikaan uutta laatutavaraa saa pilkkahintaan nykykirppareihin verrattuna..

  VastaaPoista
 8. Ihana lamppu:) ja oon ihan saman huomannut kirppareita kiertäessä... Siksi onkin pieni tauko kiertelyssä ollutkin.

  VastaaPoista
 9. Hienoja löytöjä! Olen aivan samaa mieltä. En käy juurikaan enää paikallisissa kirppareissa kun en vaan löydä mitään tai hinnat ovat pilvissä. Sen sijaan olen tykästynyt juurikin lastenvaatemerkkeihin, joissa jälleenmyyntiarvo on hyvä ja vaatteet laadukkaita. Kirpparit sijaisevat facebookissa :) Tapansa kullakin.

  VastaaPoista