torstai 8. tammikuuta 2015

Sekaisin sienistä


Jokainen lastenvaattisiin hurahtanut ihminen on törmännyt niihin. Jos on ollut Miikkarikutsuilla, ei ole voinut välttyä niiltä. Kaikki jotka ovat joskus nähneet jossain Tutan, Miikkarin Popin tai Naperonutun tuotteita, tietävät mistä puhun. Sienet.

Sienet ovat väliinputoajia. Ne eivät kuulu eläinkuntaan eivätkä ne kuulu kasvikuntaan. Sienet ovat sieniä. Täysin oma ryhmänsä. Onhan se tietysti mielenkiintoinen ajatus, mutten silti käsitä miksi ne on printattu nykyisin niin moneen lastenvaatteeseen. Ja ne yleisimmät ihanat printit ovat tietysti kärpässieniä! Näinkö lapsille opetetaan sienitietoutta? Kärpässienellä voi olla silmät ja naurava suu, kärpässieniä on mekoissa, paidoissa ja sukkahousuissa sekä kärpässienen sisällä voi asua smurffi. Mutta auta ja varjele jos suuhusi sen pistät, henki lähtee! Havaitsen ristiriidan.

Liian myöhään. Meille on nimittäin kotiutunut useampikin sienivaate. Olisi helppo sanoa, että olemme saaneet kaikki lahjaksi. Mutta ei se niin ole. Minusta niissä on jotain raikasta ja pirteää. Onhan kärpässieni kaikessa karmeudessaan oikein raikkaan ja freesin oloinen! Vähän niinkuin oikein älyttömän komea mies. Niissäkin on yleensä jotain pahasti vialla.

Luulen kuitenkin että sienikokoelmamme on täysi. Ehkä seuraavaksi lastenvaate muotiin tulee kannot. Tai ehkä sipulit?

Onko teidän kaappienne perukoille kertynyt pinnalla olevia kuoseja joissa ei tarkemmin ajateltuna ole mitään järkeä?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti