tiistai 30. syyskuuta 2014

Keiton todellinen luonne

Olen saattanut joskus mainita, että haluan tehdä lapselleni kaikki ruoat alusta alkaen itse. Suurimman osan soseista teinkin. Koska haluan jatkaa sitä myös nyt kun Koisoni syö samaa kuin me aikuisetkin, olemme joutuneet karsimaan ostoslistastamme pois lapselle sopimattomat lounasvaihtoehdot. Niinkuin esimerkiksi Pizza.
Tai no, oikeastaan me vain siirsimme pizzan iltapalaksi ja vaihdoimme lounaaseen pizza-kohtaan kesäkeiton. Tosin sekin oli ainutkertaista, sitä ei syönyt kukaan. En edes minä. (Jos jollain on hihassa siedettävä kesäkeittoresepti, otan mielelläni vastaan!)

Jokatapauksessa olen jättänyt ruokavaliostamme pois esimerkiksi lihaliemet ja yritän korvata niitä muilla mausteilla. Olen tästä saanut puolisoltani palautetta, Eikä se ole ollut lainkaan hyvää. Siksi olen hankkinut myös luomulihalientä lisäaineiden pelossa. (jos jollain on täydellinen kotitekoisen lihaliemen resepti, senkin saa jakaa, kunhan se ei sisällä luiden keittelemistä)

Olosuhteiden pakosta, olen alkanut armahtamaan itseäni joissain asioissa. Ensimmäisenä keitoissa.
Olen ostanut muutaman kerran valmiin peruna/vihannes sekoituksen. Äidit minua armahtakoot.
En vain kertakaikkisesti ehdi kuoria enää perunoita. Tai ehdin minä. Perunan kerrallaan, kerran tunnissa. Aamulla kun aloittaa, saa ehkä yöksi keiton valmiiksi. Minun Koisoni ei vain kertakaikkiaan viihdy aloillaan niin kauaa, että saisin kerralla kilon perunoita kattilaan.Tämä vihannessekoitus sisältää vain perunaa ja vihanneksia. Ei lainkaan suolaa. Sekaan heitetään Liha/kana/jauheliha tai minkä keiton haluaakin tehdä. (hinta 1.49 S-marketissa). En ole kertonut edes puolisolleni, mistä keittomme koostuu. Täydestä on mennyt, joten ei voi olla huonoa.

Poden syyllisyyttä. Mutta toinen vaihtoehto olisi syödä jauhelihaa liemen kanssa keittopäivinä joten kestän epäonnistumiseni kuin mies.
Tai oikeastaan, en minä koe olevani epäonnistunut. En vain
pidä tärkeinä itsekuorittuja perunoita. Nykyisin.

Valmispusssukasta tehdyn kanakeittoni resepti:
Valmispussi peruna/vihannessekoitusta
Kanasuikaleita
Kolmen juuston kerma
Luomukanaliemi
Sipulia.

(paista kanat ja sitten kaikki sekaisin kattilaan ja annetaan kiehua. Sipulia en paistanut, en pidä sen kärventyneestä mausta)
4 kommenttia:

 1. Mä olen kans opetellu armahtamaan itseni. Kaikki soseet tein itse ja aluksi luomuna. Sitten syötiin pitkään kaikkea super terveellistä ilman lisäaineita, suolaa..... Nyt syödään sitä mikä milloinkin hyvältä tuntuu. Jopa eineksiä kuten maksalaatikkoa(tosin muksu ei sitä suostunut maistamaankaan) tai valmis pinaattikeittoa(kananmunan sentään keitän itse). Äitinä olen tyytyväinen kun pääsen välillä helpolla ja se on oikeastaan hyvin virkistävää. Suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Saisko valmiskanamunia jostain? Mulla on viimeaikoina palaneet kanamunatkin pohjaan joten saattaisin kyllä sortua niihinkin.
   Jotenkin tuntuu ihanalta antaa mielummin lapselle täysipainoista aikaa ja syödä sitten joku pikavaihtoehto sillointällöin kuin sitten kuoria alusta asti aivan kaikki kasvattaen ne perunatkin ikkunalaudalla ja kokoajan sitten joutuu sanomaan "äitillä on nyt kiire, ota tosta tupperikippo ja leiki sillä, kohta syödään puhdasta ruokaa"

   "sinun arkesi on jonkun lapsuus" Sopii varmaan tähän meidän tilanteeseen hyvin. Toivon että Koiso muistaa lapsuudestaan rennon äipän, ennemmin kuin kiireistä äippää jolla on sentäs kattilassa ite kuoritut potut.
   Toisaalta, ois niin ihanaa jos vois revetä kaikkialle..

   Poista
  2. Onhan sitä valmiiks paistettua jauhelihaakin nykysin niin ehkä pian kananmuniakin ;)

   Mä toivon et meillä ei muistella vanhempana sitä kuinka äiti poltti ruuat pohjaan kun juoksi keskenkaiken pelastamaan muksua/kissoja/pyykkejä..... :D

   Poista
  3. :D ainiin paistetun jauhelihan mä olenkin unohtanut! Se saa ehkä viel jäädä toistaiseksi kauppaan.

   Poista