tiistai 10. maaliskuuta 2015

Onnellisesti Onnibussilla! Sisämaanmatkailua lapsen kanssa

Kirjoittelin taannoin pitkästä junamatkasta lapsen kanssa, joka ei mennyt ihan nappiin. Loppuviikosta päätimme aikalailla extempore testata Onnibussin ja lähdimme reissuun. 2.5h bussimatka kieltämättä hirvitti. Saimme paikat bussin yläkerrasta jossa oli loistavat näkymät ulos. Koiso jaksoi seurata maisemia kokonaiset 3 minuuttia! Ajoitimme bussimatkan aamupala-aikaan koska lähtö oli aikaisin. Sängystä suoraan bussiin. Aamupalaan sai tuhlattua aikaa sopivasti 20 minuuttia. Tämän jälkeen siirryimme suoraan "kotona kielletty" listalle, eli naposteluun. matkassa oli sokerittomia kuivattuja hedelmiä, rusinakarpaloita sekä pähkinöitä. Kaikensortin syömiseen saimme kulutettua yli tunnin. Seuraavan tunnin piirtelimme piirustuslevyä ja sorruin näyttämään Koisolle tabletilta Pipsapossua. Koska Pipsa on meillä harvinainen herkku, oli tyttönen haltioissaan saadessaan kaikessa rauhassa katsella pallopäisen joulukinkun touhotuksia. En laisinkaan tue lasten television
katselemista mutta tälläkertaa lastenohjemat olivat pelastus ja pääsimme kunnialla perille.

Onnibussin verkkosivujen ohjeissa on pienimuotoinen omituinen reikä lasten matkustamisen suhteen. Siellä sanotaan, että Suomen lain mukaan kaikilla matkustailla tulee ola turvavyöt kiinni. Kuitenkin alle 3 vuotias lapsi saa matkustaa ilman paikkalippua eikä turvaistuinta saa ottaa mukaan jos paikkalippua lapselle ei ole. Eli kaikenjärjen mukaan lapsi saa matkustaa bussissa ilman turvavöitä vaikka kaikilla matkustajilla turvavyöt tulee olla suljettun. Erikoista. Onnibussissa on alakerran viimeisessä rivissä hieman leveämmät penkit joihin vyökiinnitteinen turvaistuin mahtuu. (isofix ei luonnollisestikkaan sovi).

Pakko muuten mainostaa Onnibussin hintoja, vaikkei tämä mainospostaus/yhteistyö olekkaa. 250km pituinen matkani maksoi 7e/suunta. Junala saman matkan yhteen suuntaan oisi taittanut halvimmillaan 53 eurolla. Nyt edestakaiset liput kustansivat 14 euroa. Valtion rautateillä samasta matkasta edestakaisin olisi saanut pulittaa 106 euroa. Ja aivan varmasti näillä keleillä juna olisi liirannut jumissa kaksi tuntia ja toiset kaksi tuntia ollut juuttuneena lumihankeen. Vähintään sähkövikoja oisi ollut odotettavissa. Onnibussi saapui täsmällisesti ja kuljettaja oli oikein vitsikäs ja hauska mies. Mutta asiaan. Miten voi olla mahdollista tämän kaltainen hintaero? Kuka idiootti enää käyttää junia?

Pääsimme turvallisesti körötellen perille rakkaan ystäväni luokse. Lapsemme ovat syntyneet samana päivänä vain 20 minuutin ikäerolla. Uskon vakaasti, että ne ovat Luojan samasta siemensäkistä sillä niin hyvin he tulevat keskenään toimeen ja ovat luonteeltaan samasta puusta veistettyjä. Tutustuimme facebookin vauvaryhmässä muutama vuosi takaperin ja siitä se sitten lähti. Friend's forever kliseetä ja sen sellaista melkein kolmekymppisten naisten ihanaa vouhotusta. Perheistämme on juttu tämän kuukauden kaksplussassa "kun äitiys yhdistää".
Koiso kunnon kaupunkilaisvauvana pääsi näkemääne elämänsä ensimmäistä kertaa kodan (luulin muuten itsekkin että kota on teltta mutta se olikin puulinna) ja paistamaan makkaraa. Kaikenkaikkiaan onnistunut reissu. Tulen jatkossakin matkustamaan Onnibussilla ja halveksimaan syvästi Vr:n ryöstöhintoja.1 kommentti:

  1. Kannattaa tsekata myös Expressbussin tarjousliput, ne siis netissä myynnissä. Itse käytän niitä melkein vielä enemmän kuin Onnibussia, ovat usein vieläkin halvempia.

    VastaaPoista