tiistai 24. maaliskuuta 2015

Luonnollinen #naturel

Taikaliemeen pudonneita ihmelapsia blogista bongasin ajankohtaisen haasteen: #naturel. Tarkoituksena siis julkaista naamasta kuva joissa ei ole meikkiä. Mieleeni heräsi kysymys; Tarvitaanko todella nykyään tällaisia haasteita?

Kyllä tarvitaan. Nykyaikana on hämärtynyt kuva luonnollisuuden ja luonnollisen meikin väliltä. Nuoret tytöt näkevät jokapuolella luonnolliseksi meikattuja ihmisiä ja kuvittelevat että luonnonkauneus tarkoittaa ripsienpidennyksiä, kestopigmenttejä ja kuulasta ihoa. Ripsienpidennysten ansiosta ihmiset ovat jo herätessään meikattuja. Ajatelkaa nyt jos vaikka mies tapailee sattumalta vain naisia joilla on ripsienpidennykset, ja sitten sattuukin eksymään saunaan uuden tyttöystävänsä kanssa jolla niitä ei ole. Ihan varmasti miehen päässä saattaa vilahtaa ajatus "miksi tällä naisella on kitukasvuiset ripset?" Tai sitten minä vain ajattelen miesten ajattelevan liikaa.

Kestopigmennoinnit, ripsienpidennykset ja tatuoidut kulmat ovat kauniita. Ei sitä voi kieltää. Itsekkin haaveilen volyymiripsistä. Mutta minne on kadonnut luonnollisuus ja ajatus siitä että luonnollisuus on kaunista ja seksikästä itsessään eikä luonnollisuutta tarvitse välttämättä tehdä kaikensortin kommervenkeilla? Kuka enää kohta kehtaa lähteä uimarannalle ilman ripsienpidennyksiä ja huulien kestovärjäystä jos ilman meikkiä on valtaosalla ilman meikkiä mutta volyymiripsillä ja kestoposkipunalla.

Kuulin kerran uimahallissa pienen lapsen kysyvän äidiltään minua osoittaen "miksi tuon tädin tissit roikkuvat". Minua huvitti. Valmistauduin pitämään luennon painovoimasta mutta äiti vei nopeasti lapsen saunaan. Ehkä tulevaisuudessa lapset kyselevät miksi tällä tädillä on niin alastomat ripset.

#Naturel

1 kommentti:

  1. Juuri näin! Tuntuu, että nykyisin luonnollisuudesta ja kauneudesta on ihan väärät mielikuvat liikkeellä. Kaikkien tulisi olla jotenkin erityisen kauniita aina, aivan kuin se olisi jotenkin maailman tärkein asia. Kauneutta tavoitellaan leikkauksin ja mitä ihmeimmin konstein. Mä kirjoitin viime kuussa samantyylisen postauksen, jossa pohdin kauneusihanteita ja sitä, miksi ihmeessä meidän kaikkien pitäisi olla samasta muotista veistettyjä. Nappasin myös nakunaama kuvat, eli ihan ilman mitään ehostusta ja sitten viereen ehostuksella. Käy katsomassa, jos haluat! http://ontheroadbykaisla.blogspot.it/2015/02/meikilla-vai-ilman.html

    VastaaPoista