lauantai 6. joulukuuta 2014

Vauvauinnista taaperotuintiin

Meillä vauvauintia on harrastettu 3kk ikäisestä saakka. Heti kun 5kg rajapyykki tuli täyteen. Meille oli alusta asti kiireisen arjen keskellä selvää, että joku koko perheen harrastus on oltava. Keikkuminen metrin syvyisessä altaassa kymmenen ihmisenpoikasen kanssa koko perhe yhdessä laulamassa ihhahhaa vaahtomuovipötikän päällä, tuntui luontevalta.


3kk ikäinen vauva sukeltamassa on kyllä ollut minun pahin painajaiseni aiemmin mutta niin se Koiso siellä veden alla meni kuin kala konsanaan. Minulle tosin aiheutui pahemman laadun sydämentykytyksiä. Ja aiheutuu vieläkin.

Nyt yli vuosi myöhemmin vauvauinti on vaihtanut nimeään taaperouinniksi. Myös vauvauintiseuramme vaihtoi uimahallista toisiin tiloihin. Näissä uusissa tiloissa vesi on muutaman asteen kylmempää kuin uimahallin lastenaltaassa. Uinnista tuntui jo katoavan ilo koska ennen puoltaväliä jouduimme kiikuttamaan pienen smurffin saunaan. Lapsella muutamankin asteen lämpötilaero on tuntuva.
Apu löytyi kuitenkin märkäpuvusta! Märkäpuku estää kylmän veden pääsyn iholle ja pitää kropan oman lämmön sisäpuolella. Nahkealle viliskantille tämän pukeminenkin on moninverroin helpompaa kuin tavallisen uimakuoren. Jos jonkun kotona asuu vilukissa ja uimahallikeikat ovat jääneet vähemälle, kannattaa ehdottomasti kokeilla. Joka pennin arvioinen asu.


Ensimmäsellä käyttökerralla Koiso jopa hyppäsi aivan ensimmäisen uimahyppynsä altaan reunalta veteen. 1v4kk ikäisenä. Tai ehkä se oli enemmän uimapudotus mutta kuitenkin.


Minulta usein ystävät ja sukulaiset kysyvät kuinka onnistun kävelevän taaperon kanssa kätevästi toimimaan suihkussa. Yleensä lapset kuulemma juoksevat ja liukastelevat ympäri suihkutilaa. Vastaus on aina sama; en mitenkään. Kätevää siitä ei saa, ei niin millään.
Usein päädyn antamaan käsisuihkun Koisolle käteen ja hän istuu 10 sekunttia sen kanssa lattialla jonka aikana minun on ehdittävä peseytyä ja pukea uimapuku ylleni. Vaikka sukkien pito suihkussa näyttää samalta kuin tennissukat sandaaleissa, suosittelen sitä taaperoille. Ne estävät aika hyvin liukastumisen. Kun lapsi ei vielä kävele, kaukalo tai vedessä käytettävä rengasliina toimii suihkussa. Tai "toimii". Eihän siellä oikeasti mikään toimi mutta uiminen ja Koison riemu on sen arvoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti