keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Hävikkiruokien juttusarjassa Pizzarulla!

Viikon jämäruokapostauksen aika! Tänään tein pizzarullia eilisistä pizza-ainesten jämistä. Mikä tahansa kelpaa täytteeksi. Taikina on sama kuin pizzataikinassa mutta hiivan tilalle laitoin leivinjauhoa. Leivinjauhon ansiosta kaikki kohotusvaiheet jäivät pois ja ruoka valmistui nopeasti.

Rullataikina:
2.5dl vettä
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
5-6dl vehnäjauhoja
Öljyä¨

Täyte:
pizzakastikkeen loput (voi käyttää myös bbq-kastiketta, tomaattimurskaa tai jopa ketsuppia)
Oliiveja
Kinkkua
Juustoa
Fetaa


Sekoita ainekset keskenään, vaivaa taikinaksi ja levitä leivinpaperille. Lisää täytteet ja kääri rullalle. Paista 200 asteessa 20-30min.









5 kommenttia:

  1. Wau,näyttää hyvältä! Maistuiko myös hyvältä?

    VastaaPoista
  2. Joo maistui kyllä! :) tää on meidän ihan vakio jos jää yli jotain jauhelihakastiketta pizza-aineksia tai muuta hilpettä.

    VastaaPoista
  3. Näyttää herkulliselta! Ja toi taikina näyttää niin täydelliseltä! Mä en ikinä saa pizzataikinasta noin ohutta ja hyvää!!

    VastaaPoista
  4. Näitäpä voiskin huomenna tehdä :) Namskis, kun näyttää hyvälle :)

    Mä muutes teen aina pitsataikinan leivinjauhoon, mutta sitä tulee 2½tl :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää leivinjauhe on suht uus tuttavuus mulle taikinoissa. Mä kokeilin tota reilu 2 t-lusikallista mutta vähän tuli liian kohonnut omaan makuun :)

      Poista